maandag 7 december 2009

Excuse me, sir

We beginnen vandaag met alle trouwe lezers die de moeite nemen ons blog te volgen vriendelijk te bedanken voor hun belangstelling. Zij die een reactie hebben achtergelaten, staan in huize Teleton natuurlijk in een extra goed blaadje, hebben een streepje voor of komen in aanmerking voor een zoen van de meester en/of juffrouw.

Meer dan 30 volgers telt het blog nu en dat is voor ons een record. Na de zesweekse voorjaarsvakantie stond de teller op 30. Nu, na een klein weekje zitten we nu al op 32 belangstellenden. Huize Teleton is in alle staten!

Wij vierden deze zondag met een rustige ochtend, keken met een schuin oog naar de film Mamamia (papperlepap, wat een draak…) hebben inmiddels een kleiner formaat Cuban Sandwiches bij de Walmart gevonden waardoor het ontbijt weer tot normale proporties is teruggebracht. Maar ook de kleine broodjes gaan graag een minuut of 5 in een oven van 375 graden etc.etc. Ook de bacon is van het menu, inmiddels bestaat het assortiment fijne vleeswaren uit Turkey. Het gebakken eitje is vervangen door een gekookte en ik moet zeggen, de exemplaren van hedenochtend zouden in een 5-sterrentent niet hebben misstaan. Niet te zacht, maar nog net genoeg stguif, zoals wij dat in Den Haag noemden, om een onsmakelijk geel restje in de mondhoeken achter te laten……

Tegen de middag verplaatsten wij ons, onder een stralend zonnetje maar nog steeds wat koeltjes, naar het Outletcentre aan de SR 535. De bedoeling was om even snel rond te neuzen om daarna bij de Premiumoutlets te lunchen en onze slag te slaan. Omdat het rondneuzen meer tijd kostte dan verwacht, werden wij ronsd half twee faluw van de trek. Dat heb je met die kleine Cuban Sandwiches…. Goede raad was duur, zouden we bij de plaatselijke horeca aanschuiven, of wipten we toch liever even naar huis voor een lite bite? Het werd het laatste.

Nog steeds geen weer om op ons balkon te zitten. Ook al omdat wij ‘op het noorden’ kijken moet dat genoegen nog een dagje wachten. Na de lunch tuften wij naar Seaworld. Door een regiefout waren we vandaag bijna naar Universal gegaan, maar dan hadden we tot volgend weekend op de Kerstshow moeten wachten. Saved by the Christmasbell!

Het parkeerterrein was behoorlijk vol en we kregen een plekje ‘ high in the lower thirties” aangewezen. Een pokkenend lopen. Dus wachtten wij even tot de parkeerwacht de ander kant op liep, startten de auto en reden naar rij 15. Hup, de Flex in zijn R van Achteruit en rustig naar het begin van de rij gereden. Recht voor de in-en uitgang.

Wij kuierden het park rond en schoven aan bij de Sesamstraat kerstvoorstelling waar wij de gemiddelde leeftijd behoorlijk omhoog jasten. Het was een vrolijke boel, met Bert en Ernie die de kerstleidjes zongen. Niemand doet overigens Bert en Ernie leuker dan onze eigen WimT Schippers en Paul Haenen, maar dat weten de amerikaanse kindertjes niet, dus die genoten volop.

We besloten de maaltijd in het zelfbedieningsrestaurant te nuttigen. Wetend dat het eigenlijk niet verantwoord is, maar vooruit. Niet vergeten extra Mayonaise en ketchup mee te nemen om de Cuban Sandwiches op smaak te brengen! Er speelde een duo TexMex Kerstliedjes. Hij was denk ik Tex, zij Mex. Hij speelde gitaar en accordeon (nee niet tegelijk…) en zij speelde de fiddle. Of ik nog verzoeknummers had…. Beleefd vroeg ik of “ It’s the most wonderful time” op het repertoire stond. Helaas Mex vond het wel een hele goede keuze, maar ze konden het niet spelen. Nou doet u mij dan maar Felice Navidad…..

De avondshow bestond uit Miracles, een kunststschaatsprogramma  waarin wij tevergeefs naar onze Sjoukje uitkeken en een vuurwerkshow. Geweldig allemaal maar nog veel leuker was het kijken naar de mensen. Wat een zenuwlijers zijn er toch. Voor mij zat een man met twee camera’s tegelijk die een zoeker zo groot als een flinke flatscreen hadden. Zjjn handen gingen steeds hoger in de lucht, mijn zicht op de show werd steeds kleiner. Excuse me, sir…..wilt u zo vriendelijk zijn uw camara’s voor uw eigen hoofd te houden in plaats van voor de mijne? Even dreigde de gezellige kerststemming om te slaan….

En zo hadden wij een heerlijke avond, die wij zo afsluiten met een gezonde portie fruit uit de bekende bakjes van de Publix. Volgens het weerbericht staan er morgen zeven zonnen, kan de korte box weer aan de kont en vertrekken wij alsnog richting Universal Studio’s. Je begrijpt wel dat de stemming er hier lekker in zit en als er niets verandert, blijft dat lekker zo.

Rustige intocht op Cane Island

Inmiddels is Sinterklaas vannacht om vijf uur plaatselijke tijd per helicopter op Cane Island aangekomen. Eenvoudig, zoals hij van nature is, zonder toeters en bellen. Maar wel met een uitgekiend low profile marketingprogramma, om de naamsbekendheid te stimuleren. Voor de rest zal de Sint het hier de komende tijd van mond-tot-mond-reclame moeten hebben.  Marketingdeskundigen geven de sympatieke kindervriend een uitstekende kans om de harten van de amerikaanse kindertjes te winnen. De Sint is mediageniek, charmant, vriendelijk en welbespraakt en hij moet het  opnemen tegen een knorrige, morsige, contactgestoorde en ijskoude Kerstman met een zeer beperkte woordenschat (verder dan Hohoho komt ‘ie volgens mij niet) Kortom de Kerstman is niet bepaald het prototype van een kindervriend.

Net als onze koningin, bewaart Sint controversieel nieuws het liefst voor buitenlandse reizen. Zo deelde hij hier mee dat de hulpsinterklazen als gevolg van de recessie, na goed overleg met de BVHS, allemaal ontslagen zijn. Er zijn geen exorbitante bonussen uitgekeerd; zij kregen slechts een houten handdruk die bestond uit een zak chocolademuntjes en een chocoladesigaar uit eigen doos.  Sint runt de tent voortaan met zijn tweelingbroer. Ze delen de garderobe, hebben dezelfde baardgroei en schoenmaat en rijden, als hobby, graag Concours Huppekee met Amerigo. Sint komt voortaan zelf op nationale tv, zijn broer doet de commercielen.

Vanmorgen zaten de heren samen, onder het genot van een sigaartje, aan de rand van het zwembad, in het zonnetje uit te rusten van de vermoeiende periode. De tweelingbroer is wat schuw en probeerde weg te duiken, maar wij hadden hem nog net op de foto.......De heren hebben gevraagd of wij hen in de komende periode verder met rust willen laten. In ruil hiervoor gaven zij toestemming voor de publicatie van deze foto en doen zij jullie allemaal de vrolijke vakantiegroeten. Waarvan akte!

Met Sinterklaas aan het zwembad