donderdag 30 juli 2009

Opgebaard

Met nog precies 4 maanden te gaan voor wij het Sinterklaasfeest in Florida gaan vieren, zijn alle voorbereidingen getroffen.

In juni hadden we vrijwel onmiddellijk na thuiskomst de tickets voor de vlucht al weer geboekt. Voor 327 euro per persoon konden we de aanbieding niet laten schieten. We zijn inmiddels vaste klant bij onze Belze vrienden van Connections. Vanwege deze spotgoedkope aanbieding schoot er nog geld over om de economy plussstoelen voor de vluchten over de grote plas maar direct bij United vast te leggen.

Voor onze verblijfplaats hebben we getwijfeld tussen een voordelig hotel of een condo/townhouse. Nadat we alle plussen en minnen bij elkaar hadden opgeteld en het resultaat hadden gedeeld door de Kerstman, kozen we toch voor Cane Island. De particuliere verhuurders waren met hun offertes tenminste meer dan 125 euro duurder dan de grote aanbieders hier in Nederland. Dat vonden wij toch te veel geld voor de zekerheid van Internet. Uiteindelijk kwamen de vrienden van USAfunvacations met de beste aanbieding uit de bus, op de tweede plaats eindigde American Estates die toch ruim 45 euro meer voor deze appartementen rekenden. Voor dat bedrag zijn wij vreemd gegaan, sorry Hans. "Alle kleine beetjes helpen", zei oma en ze pieste in de zee.........

De Equinox (or similar....) komt gewoon weer van die Deutsche Leute und Alamo. Zodra die Winterpreisen für die Winterreisen bekend waren, hebben we geboekt.

Deze reis gaan we met de eigen auto naar Brussel. De parkeerkosten bedragen 15 euro voor de gehele periode, in combinatie met een overnachting van 60 euro bij het Ibis hotel. Toen ik nog voor mijn werk door de Benelux reisde, werden de overnachtingen ook regelmatig bij het Ibis geboekt. Ons bedrijf smeet het geld niet over de balk. De bedden van Ibis deden mij altijd aan katafalken denken. Voor degenen die het woord niet kennen; een katafalk is een verhoging waar een doodskist wordt opgezet. Hier komt bij ons in de familie de uitdrukking vandaan dat we bij Ibis opgebaard liggen, als we daar slapen.

Wij hebben dus, op onze overnachting bij Ibis na misschien, een verschrikkelijk fijn vooruitzicht op een fantastisch verblijf in Florida dat er daadwerkelijk voor zorgt dat de stemming in Huize Teleton opperbest is. Wanneer er niets verandert, zal dit ongetwijfeld zo blijven.........