woensdag 9 december 2009

Morello Cherry & Iced Mint

Hoewel dankbaar voor alle leuke reacties, is het niet de bedoeling van dit vrolijke vakantieblog is om discussies op te starten, of op alle berichtjes te persoonlijk te reageren. Daar zijn fora voor. Een uitzondering maak ik voor de reactie van Arianne die reageert op mijn stukje over Seaworld. Mensen die niet willen weten wat mijn persoonlijk mening over de gratis tickets voor militairen is, slaan de eerste drie alinea gewoon even over.

Er staat nergens in mijn blog geschreven dat de gratis tickets voor de geuniformeerde medemensen zijn afgeschaft. Hoewel ik dit persoonlijk ook een uitstekende zaak zou vinden. Want waarom zouden wij meer respect moeten hebben voor militairen dan voor andere serieuze en hardwerkende beroepsbeoefenaars die voor de goede zaak zijn gewond of gevallen? Ik denk  aan glazenwassers, schoonmakers, huisschilders, brandweerlieden en metselaars die hun leven op gammele ladders en steigers in de waagschaal stellen. Beroepen waarbij je een lelijke smak kunt maken. Veel van deze ‘jongens’ lopen tijdens hun werk zwaar lichamelijk letsel op of raken blijvend gehandicapt. Die jongens zou ik ook wel een voordeeltje gunnen…Dat miltairen, zolang Seaworld deze regeling biedt, hier gebruik van maken, neem ik hen natuurlijk helemaal niet kwalijk.

Maar zouden wij werkelijk voor een hospik te velde meer respect moeten hebben dan voor een verpleger in een burgerziekenhuis? Of had Orwell toch gelijk toen hij in zijn boek 1984 schreef “Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere…” Ziehier mijn argumenten op grond waarvan ik de gratis toegangsregeling voor militairen een vreemde zaak vind, die wat mij betreft moet worden afgeschaft.

En daarom schreef ik in mijn blog dat ik blij was te merken dat de belachelijke vertoning waarbij een handjevol veteranen voor aanvang van een familievoorstelling werden toegejuicht alsof zij persoonlijk een wereldprestatie hebben geleverd, is afgeschaft. Of… ze hebben het bij Seaworld, uit respect voor mijn persoonlijke standpunt, misschien alleen die twee keer dat ik er was, niet gedaan. Ik was er bij en daar haal ik de wijsheid dus maar vandaan.. ;-).

Vandaag hadden wij, voor ons doen een drukke dag. Het ging eerst naar de Best Buy om daar de collectie fotocamera’s eens te bekijken. Daarna bezochten we de Florida Mall en op de terugweg wipten we, voor de zekerheid, want je wil toch geen koopjes missen, nog even bij de Premium Outlets aan. Tussen de middag hapten wij een heerlijke Phillysteak met alles d’r op en d’r aan weg. De jongen achter de counter begon op te noemen wat er allemaal zo niet bij dit model  werd bijgeleverd: Tomato, mushrooms, lettuce, onion…. Ik vroeg hem vriendelijk om the whole kaboodle maar op te laden, inclusief een portie Gourmet Fries, en bood hem in ruil daarvoor mijn Creditcarden de Show your Card  aan. Zoals oma zei, toen ze in de zee pieste: “ alle beetjes helpen”.

Vervolgens begon het productieproces, wat ik vanuit de rij wachtenden prima kon volgen. Een eindje verderop stonden een paar Britten die ook Gourmet Fries hadden besteld. Toen zij de frites kregen uitgereikt, snuffelden ze er eens aan, proefden er eentje, maar het prutje van bacon en gesmolten kaas stond hen kennelijk niet aan, zodat de hele bestelling werd geretourneerd. Nauwlettend zag ik er op toe dat de porties frites in de bin zouden verdwijnen. Dit bleek niet het geval; ze werden zorgvuldig opzij gezet voor de volgende liefhebbers. Maar toch niet voor Ton, die het niet prettig vindt dat anderen met hun vingers in en met hun vlak neus boven zijn frites hebben gezeten. Mijn buurman had gelukkig ook frites besteld en hij was minder kieskeurig. Of oplettend. Of assertief…. Anyway, verse Gourmet Fries en een heerlijke Philly Cheese Steak gegeten in de Foodcourt van de Florida Mall…..!

Het was de bedoeling dat wij voor een korte siesta in de namiddag even op Cane Island zouden aanmeren. Hier kwam natuurlijk niets van terecht, vooral omdat ik per ongeluk een verkeerde afslag nam en bijna in Ocala belandde…. Op de terugweg van al dat winkelen kreeg de Ford Flex flink dorst en lustten wij zelf ook wel wat. Dus stopten wij bij de pomp bij de Walmart aan de SR535 en bij de Cracker Barrel aan de 192. Voor belachelijk weinig geld gooiden we de boel snel vol, want we moesten nog naar Disney’s Hollywood Studio’s voor de dansende lichtjes van de weledele heer Osborn. Goed werk, u bent een lichtend voorbeeld voor ons allen. Nadat wij daar een uurtje hadden rondgewandeld besloten we om deze keer Fantasmic maar ongemerkt te laten passeren en op huis aan te gaan.

Verwacht van mij geen mooie plaatjes van de feestverlichting. Misschien later, wanneer wij een keuze uit de Best Buy cameracollectie hebben gemaakt, maar er schuilt beslist geen Anton Corbijn in mij dus welke camera je mij ook geeft, er wordt meesta wel iemands benen geamputeerd of er ontbreken plotsklaps andere ledematen , of zijn mond staat wagenwijd open. In het ergste geval worden mensen zelfs onthoofd……

BILD0751

Voor vanavond staat er nog een behandeling met Tired Leg Gel van het merk Montagne Jeunesse op het programma. Wie kent het niet? Overgehouden uit een of ander pakket geloof ik, maar onder het motto Wien wat bewaart, dien heeft wat, komt het vandaag toch maar mooi van pas! Als ik de gebruiksaanwijziging mag geloven is dit de perfecte dag om deze gel aan een nader onderzoek te onderwerpen: Our naturel morello cherry & iced mint Tired Leg Gel wil give lasting relief for tired, aching & heavy leg & feet and put the spring back in your step…….After along day on ypur feet, uplift your spirit from the toes up.

Nou zit het met de spirit in huize Teleton in de regel van huis uit best wel goed, maar het kan nooit kwaad om wat hulptroepen in te schakelen. Ben benieuwd hoe dat is, als de spirit uit je tenen komt. Wij zijn van top tot teen in opperbeste stemming en vermits hier niets verandert, blijft alles dus hetzelfde en kunnen we morgen weer prima uit de voeten.