vrijdag 4 december 2009

Waarin wij het er lekker van nemen en Sint in Disney opduikt

Wij nemen er vandaag eens lekker ons gemak van. Hoewel de dag al onverwacht vroeg begon omdat iemand om vier uur in de ochtend per ongeluk de volumeknop van zijn geluidsinstallatie vol opendraaide. Waarschijnlijk is de zatlap direct daarna zelf in slaap gevallen, dus zaten wij al vroeg met de gebakken peren. Wanneer betrokken buurman nu nog een aangename smaak van muziek had, was ik er nog wel overheen gekomen. Ik meende echter iets van de Kaiserchiefs of zo te herkennen. Niet mijn kopje thee en al helemaal niet met een slaperig hoofd. Gelukkig kwam de familieverpakking oordopjes die wij dit voorjaar ter bestrijding van de kikkerterreur op Cane Island hadden gekocht, nu goed van pas zodat ik de slaap weer snel kon vatten.

Rond half acht werd ik volautomatisch wakker. Het was nu doodstil. Luidruchtig volk houdt in de regel niet van vroeg opstaan, zullen we maar zeggen. Snel de mini aangesloten om te zien of de illegale internetverbinding nog open stond. Perfect, de signaalsterkte was nu zelfs goed. De Hollansche buren op dit complex hadden al vriendelijk aangeboden om bij hen te komen internetten, maar deze oplossing is dan wel  erg illegaal maar ook erg gemakkelijk.

De gisteren al aangekondigde Cuban Sandwiches werden met liefde bereid en met smaak opgepeuzeld. De achterstallige mail en berichtjes op het Blog en de diverse fora werden doorgenoemen, we skypten een beetje met het thuisfront en zo vloog de morgen voorbij. De weersverwachting was ruk maar het klaarde lekker op. Rond een uur of elf vertrokken wij naar het Magic Kingdom. Vanwege de investering in Annual Tickets komt het bezoek aan Mickeys Very Merry Christmasparty te vervallen. Een mens kan per slot van rekening niet alles hebben.

De opnamen voor het kerstprogramma van ABC waren in vole gang. Wij kenden de band niet, maar ze zongen een gezellig Kerstliedje. Het publiek werd meerdere malen gevraagd om luid te applaudiseren. Wel ja, al wij voor “onze jongens”  klappen, waarom dan niet voor “onze band”? Als beloning zong de band hetzelfde liedje nog drie keer. Toen hadden wij dit onderdeel wel gezien, Ben Zwaan, die ons via zijn forum al had geinformeerd, had gelijk. Deze opnames waren niet zo boeiend. Zaterdag gaan we terug voor de superparade.

Wij besloten een beetje door het park te gaan zappen. Het was niet bijzonder druk dus bij een aantal attracties zoals de Pirates en Mickey’s Philharmonic konden we zo doorlopen. We hebben ook de Presidenten bewonderd, dat was een tijd geleden. Rond een uur of kwart over vier lieten wij ons overvaren en bracht de tram ons naar Minney, rij 43 waar de wimpel op de Zwarte Flex, al heen en al weer waaiend, op ons wachtte.Ik zie hem al staan...

De maaltijd nuttigden wij bij Longhorns. Het was ons eerste bezoek en voor herhaling vatbaar. Net toen wij de broek op vreethaak wilden zetten, tikte een vriendelijke man mij op de schouder. Het bleek dat Theo en Cynthia aan het tafeltje achter ons waren aangeschoven. Doordat de wimpel van Sinterklaas fier op onze Flex wappert, waren zij al een beetje gewaarschuwd dat wij “in the house” waren. Wij hebben gezellig tijdens een korte minimeeting even bijgepraat. Leuk dat je door een Forum eigenlijk al een band met elkaar hebt, zonder dat je elkaar kent. Wellicht komen we nog meer Forumleden tegen, gezellig!

Tot slot van deze aflevering, die verder nergens over gaat omdat wij nu eens geen wilde of spannende avonturen beleefd hebben, nog een kleine fotorapportage van wat wij in het Magic Kingdom zagen. In de strijd om de gunst van de kinderen is Sinterklaas daar kennelijk een charmeoffensief begonnen.  Aan zijn naamsbekendheid wordt in ieder geval flink gewerkt. Terwijl wij vandaag door het Magic Kingdom liepen, zijn we zijn afbeelding toch een flink aantal keren tegengekomen. Ter plekke maakten wij deze bijzondere foto’s die we de trouwe lezers niet willen onthouden.

PICT0051

Sint en Piet, nog wat schuchter tussen de kerstversiering….

PICT0053

Hier al wat brutaler, under new management….

PICT0057

Als de nood hoog is, zijn SInt en Piet nabij……

PICT0058

Hoort wie splasht daar kinderen…..

PICT0060

Sint staat graag in the picture

PICT0065

Donald wil er nog niet veel mee te maken hebben….

PICT0067

Maar Mickey lijkt het allemaal prima te vinden, kiekeboe…...

PICT0069

Wat heeft Sinterklaas met Florida voor? Zal hij zich hier vestigen of komt er alleen een inkoopafdeling vanwege de gunstige dollarkoers? Wij vinden het leuk om de ontwikkelingen te volgen. Dat brengt de stemming er goed in en als er niets verandert, zal dat nog wel een poosje zo blijven in huize Teleton.